Fysiotherapie Noijen
Heer-Maastricht

Osteopathie

Na de opleiding fysiotherapie kan men zich specialiseren in osteopathie.

Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam. Deze beweeglijkheid betreft niet alleen het bewegingsapparaat (botten, gewrichten en spieren), maar ook het bindweefsel rondom de organen en de verbindingen die zij hebben met het bewegingsapparaat en ons zenuwstelsel.

Het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid is het doel van Osteopathie.

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze (naast homeopathie, acupunctuur en chiropraxie)

Bij osteopathie gaat men ervan uit dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed op de gezondheid heeft. Osteopaten kunnen een dergelijke bewegingsvermindering met hun handen herkennen en het gezamenlijk met u weer beweeglijker maken. Wanneer de osteopaat onderzoekt en behandelt, doet hij dit vanuit een totaalbenadering van de klacht. Het is daardoor mogelijk dat bij u niet alleen behandelt wordt op de plaats waar u last van heeft of klachten aan ervaart. Het lichaam wordt als een eenheid gezien, waarbij de verschillende structuren in het lichaam met elkaar in verbinding staan.

De behandeling bestaat uit het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid door middel van zachte handgrepen. Van daaruit kan het natuurlijk genezingsproces plaatsvinden. Hiermee wordt bedoeld dat het lichaam na behandeling zelf zorgt voor het herstel van de beweeglijkheid en het behoudt hiervan.