Fysiotherapie Noijen-Janss
Heer-Maastricht

Onze praktijk 

Fysiotherapie Noijen-Janss is de voortzetting van Praktijk voor Fysiotherapie Yvonne Janss. 


Yvonne Janss is in 1991 gestart met haar praktijk voor fysiotherapie in de wijk Heer in Maastricht. Na 30 jaar is de praktijk overgenomen door Frank Noijen. Frank is in 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na 3 jaar is hij tevens manueel therapeut. Sinds 2020 werkt hij in de praktijk van Yvonne Janss.  


Vanaf januari 2022 is de nieuwe praktijknaam Fysiotherapie Noijen-Janss!


Ons team bestaat uit ervaren, gespecialiseerde fysiotherapeuten die u helpen bij uiteenlopende aandoeningen zoals COPD, verlamming van het aangezicht, vaatvernauwing en de ziekte van Parkinson. Ook kunt u terecht voor valtraining, de behandeling van duizeligheid en dry needling therapie.


Om u kundig te begeleiden heeft ons team zicht verregaand gespecialiseerd in:

Algemene fysiotherapie / Geriatrische fysiotherapie en revalidatie / Manuele therapie / Oedeem en lymfedrainage therapie / Oncologische fysiotherapie en revalidatie / Hart- en longrevalidatie (coronaspecialist) / Ademhaling- en ontspanningstherapie / Osteopathie/  Mulligan therapie / Lifestylecoaching, / Dry Needling /  Mimetherapie / Valtraining, -analyse en –preventie / Curetapen


Wij bieden fysiotherapeutische hulp bij:

Artrose / Schouderklachten / Knieklachten / Rugklachten / Sport gerelateerde klachten (training en voeding) / Claudicatio (etalagebenen) / Centraal Neurologische Aandoeningen (CVA en Parkinson) / Zwangerschap / Postnatale klachten / Bekkenbodemklachten / Ademhaling- en ontspanningsklachten / COPD / Duizeligheidsklachten / Hart- en Longklachten/ Klachten na Covid-19 (Coronaspecialist) / Klachten na een oncologisch traject / Aangezichtsverlamming.


Wij kunnen u ook begeleiden bij het stoppen met roken (rookstopcoach) en wij geven in onze oefenzaal (Onder de Kerk) Fysiofitness 50+ lessen.


Wij werken samen en hebben regelmatig overleg met alle verwijzers in de regio waaronder alle zorgdisciplines van Zorgplein Heer en het MUMC+.


Wij zijn aangesloten bij de regionale organisatie van samenwerkende fysiotherapeuten Maastricht en omstreken  FY’NET, het Koninklijke Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie, het regionale schouder- knie- rug- en CVA netwerk, het landelijke en regionale CHRONISCH ZORGNET, Parkinsonnet, en het kenniscentrum duizeligheid.


U heeft meestal geen verwijzing nodig van uw huisarts, specialist, verloskundige of praktijkondersteuner om voor fysiotherapie in aanmerking te komen. Alleen bij een aan huis behandeling of wanneer er sprake is van een chronische indicatie heeft u een verwijskaart nodig. Indien u hier twijfels over heeft kunt u hier over contact opnemen.