Fysiotherapie Noijen
Heer-Maastricht

Vergoedingen

Vergoeding fysiotherapie zorgverzekering

Sommige zorg wordt al vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u gevoelig voor blessures? Heeft u moeite met bewegen? Of gaat u al regelmatig naar de fysiotherapeut? Dan is het wellicht verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Maar hoe werkt de vergoeding van fysiotherapie eigenlijk?

Vergoeding fysiotherapie

De fysiotherapeut is voor iedereen direct toegankelijk. U heeft dus geen verwijsbrief nodig. Natuurlijk mag u altijd eerst een afspraak maken met uw huisarts of medisch specialist. Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bij de ene zorgverzekeraar kunt u zich verzekeren voor een bepaald budget, terwijl de ander uitgaat van een maximaal aantal behandelingen. Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, maar wel naar de fysiotherapeut gaat, zijn de kosten voor eigen rekening. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Lees dan verder bij ‘vergoeding chronische fysiotherapie’.

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen

De vergoeding voor fysiotherapie voor kinderen is anders dan de vergoeding voor fysiotherapie voor volwassenen. Bij kinderen (<18 jaar) vergoed de zorgverzekering twee keer negen behandelingen fysiotherapie vanuit de basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen risico.

Vergoeding chronische fysiotherapie

Bij chronische fysiotherapie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan heeft u vanaf de 21ste behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening. Wilt u dit (gedeeltelijk) vergoed krijgen, dan kunt u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden.

Vergoeding gespecialiseerde fysiotherapie

Gaat u naar een gespecialiseerde fysiotherapeut, zoals een manueel therapeut of oefentherapeut? Dan wordt dit meestal vergoed vanuit het budget voor fysiotherapie. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.


Wordt de therapie niet vergoed dan kunt u hieronder onze tarieven vinden.


TarievenPrestatiebeschrijving

Prijs

Intake en onderzoek na screening (zonder verwijzing)

€ 52,00

Intake en onderzoek na verwijzing huisarts / medisch specialist

€ 52,00

Zitting Fysiotherapie

€ 40,00

Zitting Fysiotherapie complexe/meervoudige zorgvragen

€ 52,00

Zitting Manuele therapie

€ 52,00

Zitting Oedeemtherapie/lymfedrainage

€ 52,00

Toeslag voor uitbehandeling

€ 18,00

Niet nagekomen afspraak conform afgesproken prestatie vb Zitting Fysiotherapie

€ 40,00

Rapportage (bijv. voor rechtsbijstand)

€ 90,00